27 November 2023, 23:21 uur
Sport
mainImage
VVCS

ADO Den Haag heeft de fans verwend met een ruime thuisoverwinning op Jong FC Utrecht. De nummer 4 in de Keuken Kampioen Divisie won met 6-0. De ploeg van trainer Darije Kalezic kende in Jort van der Sande de grote uitblinker. Hij maakte in de eerste helft een hattrick en leverde de assist voor de goal van Joel Ideho. In de tweede helft vielen nog eens twee treffers.

FC Emmen handhaafde zich op de derde plaats dankzij een 1-0-zege op Jong PSV. De treffer kwam op naam van Rui Mendes. De ploeg van trainer Fred Grim heeft evenveel punten (32) als Roda JC, maar een slechter doelsaldo. Koploper is Willem II met 35 punten.

FC Groningen klom naar de elfde plek door met 5-0 te winnen bij Jong AZ. Jorg Schreuders, Luciano Valente, Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen waren de doelpuntenmakers.

ADO Haag speelde niet eens heel veel beter dan Jong FC Utrecht, maar het had Van der Sande in de ploeg. De aanvaller steeg boven zichzelf uit. Na een klein kwartier opende hij de score door een met Henk Veerman opgezette combinatie zelf af te ronden met een raak schot. In de 37e minuut kopte hij de bal uit een voorzet van Lasse Vigen Christensen hard in het doel van de tegenstander. Een minuut later gaf hij de voorzet waaruit Ideho scoorde. Van der Sande zorgde zelf weer voor de 4-0. Hij controleerde een lange bal van achteren op de borst en haalde feilloos uit. In de tweede helft bouwden Daryl van Mieghem en Malik Sellouki de Haagse score verder uit.

Jong Ajax won met 4-1 van Helmond Sport, FC Eindhoven tegen TOP Oss bleef 0-0. De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Dordrecht werd afgelast, omdat het veld in stadion De Vijverberg door de vele regenval onbespeelbaar was.